onsdag, december 07, 2011

Nöff i Bild och Bubbla

Fan va najs! I nummer 189 av Bild och Bubbla på sida 112 finns en recension av mitt fanzin Nöff. Recensionen är skriven av Martina Strolz.

"I 'Nöff' händer det som vi alla innerst inne förväntade oss 2009: svininfluensan tar sig uttryck inte i feber och frossa utan i klövar och tryne. De smittade går förstås bananas och börjar äta upp folk. Oturligt nog bryter H1N1 ut samma dag som huvudpersonen ska hämta ut en klänning på Posten och gå på restaurang med sin snubbe. Vad gör hon? Hon beväpnar sig självklart med stekpanna och kastar sig ut i det pandemiska kaoset. Vill man vara fin (och hångla) får man lida pin.

'Nöff' är befriande opretentiöst splatter med smaskiga slagsmålsscener, humor och en kaxig ursinnig hjältinna i huvudrollen. Tecknarstilen är levande och schwunget i stekpannan ganska ljuvligt. Jenny McPenny är skicklig på att fånga ansiktsuttryck och hållning och jobbar bra med siluetter och perspektiv. Här och där smyger sig tyvärr mer slarvigt tecknade rutor in och bryter av det annars så goda helhetsintrycket. Sammantaget är 'Nöff' en snygg, snabb och rolig historia med dramatisk slutknorr (höhö). Jag vet för övrigt inte om jag kan beskylla Jenny McPenny för detta, men mitt i författandet av den här recensionen kände jag, som i vanliga fall är praktiskt taget vegetarian, ett tvingande behov av att äta bacon."


Tack för den fina recensionen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar