tisdag, december 13, 2011

Gamla serier + bild

Glad Lucia allesammans! Idag är det städat och fint i lägenheten och medan Kool & The Gang spelas på spotify vart jag sugen på att lägga upp lite gamla verk. Först är en serie från 2009 som heter Stjärnskott. Den finns i mitt allra första egna fanzin med namnet Oh Yeah (sista minuten idé till namn).


Way to go med månen och jorden som är in-photoshopade!


En liten serie från Februari 2010, en månad det var jävligt kallt ute!



Fanart av Min granne Totoro från 2006. jag experimenterade med att måla med te. Det var kul! Det får jag göra igen!

onsdag, december 07, 2011

Nöff i Bild och Bubbla

Fan va najs! I nummer 189 av Bild och Bubbla på sida 112 finns en recension av mitt fanzin Nöff. Recensionen är skriven av Martina Strolz.

"I 'Nöff' händer det som vi alla innerst inne förväntade oss 2009: svininfluensan tar sig uttryck inte i feber och frossa utan i klövar och tryne. De smittade går förstås bananas och börjar äta upp folk. Oturligt nog bryter H1N1 ut samma dag som huvudpersonen ska hämta ut en klänning på Posten och gå på restaurang med sin snubbe. Vad gör hon? Hon beväpnar sig självklart med stekpanna och kastar sig ut i det pandemiska kaoset. Vill man vara fin (och hångla) får man lida pin.

'Nöff' är befriande opretentiöst splatter med smaskiga slagsmålsscener, humor och en kaxig ursinnig hjältinna i huvudrollen. Tecknarstilen är levande och schwunget i stekpannan ganska ljuvligt. Jenny McPenny är skicklig på att fånga ansiktsuttryck och hållning och jobbar bra med siluetter och perspektiv. Här och där smyger sig tyvärr mer slarvigt tecknade rutor in och bryter av det annars så goda helhetsintrycket. Sammantaget är 'Nöff' en snygg, snabb och rolig historia med dramatisk slutknorr (höhö). Jag vet för övrigt inte om jag kan beskylla Jenny McPenny för detta, men mitt i författandet av den här recensionen kände jag, som i vanliga fall är praktiskt taget vegetarian, ett tvingande behov av att äta bacon."


Tack för den fina recensionen!