fredag, juni 17, 2011

Serierecension 1: Comic Royale 5

Jag startar nu en liten följetong här i min blogg. På SPX 2011 införskaffade jag mig SJUKT MYCKET serier av dess olika slag. Förutom att jag ska jobba på Hemköp nu i sommar, vara funktionär på Peace and Love, skissa upp seriesidor till Johan Elebrinks manus till TRISS, göra klart restuppgifter i Formlära och Serie, SÅ har jag nu äntligen tid till att skriva små amatörmässiga recensioner om serierna!

Vi börjar med Comic Royale 5!

Comic Royale 5

Jag köpte den femte, feta upplagan av Comic Royale. Förutom att den har jätteläcker framsida och baksida så är den proppad med serier från 28 st olika skickliga serietecknare (mig själv inräknad)! Alla serier har sin egna stil och berättelse. En härlig blandning från rymdäventyr med hiskeligt roliga svordomar, kusliga plantor, fyllon i mataffärer, dramastunder hos medium till familjestund framför TV:n, människor med beslutsångest, abstinensbesvär och önskan om att flyga bort, bort, bort...
Blandningen av serier är stor det finns något för varje individ.
ENDA NACKDELEN är att mellan sida 234 och 235 fattas en seriesida FRÅN MIN EGNA SERIE. Jättetråkigt men istället får folk köpa mitt egna fanzin NÖFF där hela serien finns med.
Det är inte kul när det blir fel i tryck men vad ska man göra? Comic Royale 5 är fortfarande ett väldigt bra seriefanzin och nu känns det bättre, för hela världen är så underbar.

3 kommentarer:

  1. Ett litet tillägg bara: Martins serie saknade också en sida, så du är inte helt ensam :)

    SvaraRadera
  2. Ursh =( Det är tråkigt när det blir fel sådär, skönt att jag inte är ensam men samtidigt verkligen inte kul att sidor från serier fattas.

    SvaraRadera
  3. Asså jag har ju läst den och reflekterade nog inte över att det saknades sidor. Kan vara jag som är dum i huvudet dock. För övrigt en mycket bra årgång! Gillar att det blivit lite längre serier som kan berätta något, mot flera korta som det varit lite mer av innan. (Säger han som gjorde 4 sidor) :D

    SvaraRadera